Serial port settings

Newcomers to Astrobe and Oberon are welcome to ask any beginner-level questions here
Post Reply
anitasure123
Posts: 22
Joined: Tue Jul 21, 2015 6:49 am

Serial port settings

Post by anitasure123 » Thu Feb 25, 2016 8:49 am

Hi,

How to change the serial port settings of Astrobe terminal? which is now operating at 38400, Stop Bits: 1, Parity: None, Handshaking: None. I want to change it to 9600, Stop Bits: 1, Parity: None, Handshaking: None.

Please reply
Thanks
Anita

cfbsoftware
Site Admin
Posts: 423
Joined: Fri Dec 31, 2010 12:30 pm
Contact:

Re: Serial port settings

Post by cfbsoftware » Sun Feb 28, 2016 10:35 am

The serial port setting of the Astrobe terminal is fixed at 38400 baud to match the settings used in the Astrobe runtime library error trapping routines. What are you hoping to use the Astrobe terminal with by using a 9600 baud connection?

anitasure123
Posts: 22
Joined: Tue Jul 21, 2015 6:49 am

Re: Serial port settings

Post by anitasure123 » Mon Feb 29, 2016 3:29 am

Yes, I want to use it for 9600 baud rate.

cfbsoftware
Site Admin
Posts: 423
Joined: Fri Dec 31, 2010 12:30 pm
Contact:

Re: Serial port settings

Post by cfbsoftware » Mon Feb 29, 2016 10:37 am

anitasure123 wrote:Yes, I want to use it for 9600 baud rate.
Yes - I understand what you want to do. If you can explain why you want to use it a at a slower speed then we might be able to tell you how you can achieve what you are trying to do.

anitasure123
Posts: 22
Joined: Tue Jul 21, 2015 6:49 am

Re: Serial port settings

Post by anitasure123 » Mon Feb 29, 2016 11:19 am

Not only for this baud rate, my application has to run for different baud rates which may be greater than 38400 or less than this.

Thanks
Anita

cfbsoftware
Site Admin
Posts: 423
Joined: Fri Dec 31, 2010 12:30 pm
Contact:

Re: Serial port settings

Post by cfbsoftware » Mon Feb 29, 2016 11:32 am

You can certainly configure your application to run at different baud rates. Refer to Section 3.23 Serial in the Astrobe document Oberon for NXP Cortex-M3 Microcontrollers for more information. However, you will need to use a 3rd party terminal emulator (e.g. FlashMagic) instead of Astrobe Terminal to communicate with it when it is running at a baud rate other than 38,400.

Post Reply